OKRA Neerlinter leest 1000 boeken

Begin oktober 2017 lanceerden we dit "ambitieus" project -in samenwerking met het gemeentebestuur en de bibliotheek van Linter- met een receptie en de verloting van boeken. We opteerden voor deze lanceerdatum omdat de herfst- en winterperiode dé gelegenheid is om (opnieuw) een boek ter hand te nemen en de sombere dagen aangenaam op te vullen. Met dit project willen we onze leden aansporen om (terug te beginnen) meer boeken te lezen.

Door van het maandelijks bibliotheekbezoek een groepsaangelegenheid te maken willen we de onderlinge contacten tussen onze leden versterken. Op die samenkomsten kunnen nl. onderling tips en suggesties worden uitgewisseld  over de gelezen werken. Op termijn willen we uit dit initiatief een OKRA-leesclub laten ontstaan. Na een jaar zullen de lezers die de meeste boeken hebben gelezen beloond worden met een mooie prijs.

Hiermee samengaand wordt ook een "bibliotheek-aan-huis" dienst opgestart . Een OKRA-lid doet het nodige voor het ontlenen/terugbezorgen in de bibliotheek van het boekenpakket, dat bestemd is voor een minder mobiel medelid, en bezorgt het bij de betrokkene aan huis .

Met dit initiatief versterken we de onderlinge verbondenheid.

Robert