OKRA verbroedert en verzustert

OKRA leeft in gans Vlaanderen en Brussel, op meer dan 1100 plaatsen. Je kent zeker de trefpunten uit je buurt of regio en je werkt er hopelijk nu en dan mee samen. Maar waarom zou je niet eens de schreef over gaan en een ander OKRA trefpunt leren kennen.

Het concept: je nodigt elkaar uit om samen twee activiteiten voor leden te op te zetten, eentje in elk trefpunt en voorbereid en uitgewerkt door het ontvangende trefpunt. Dat kan open staan voor alle leden (ontmoetingsactiviteit) of zich richten op een of meerdere deelwerkingen (sportief, cultureel, uitstap, …). Belangrijk is wel dat de leden met elkaar contact kunnen hebben.

Mogelijke vb van activiteiten: wandelzoektocht, proeven van streekproducten, een dialecten  quiz, een door leden gegidste wandeling, een petanque tornooi, …

Ben je geïnteresseerd?  Neem een kijkje op www.welkomaanboordbijokra.be/wie-verbroedert-en-verzustert. Daar kan je zien welke trefpunten vragende partij zijn voor een uitwisseling. Wil je hier op in gaan, neem dan rechtstreeks contact op met hen om de samenwerking af te tasten en geef ons een seintje - pat.rooseleers@okra.be - als jullie samen in zee gaan.

Wil je zelf op deze lijst komen, stuur dan onderstaande gegevens naar pat.rooseleers@okra.be of bezorg ze aan jouw regiosecretariaat.

  • Naam trefpunt:
  • Gemeente:
  • Regio/provincie:
  • Aantal leden:
  • Belangrijkste activiteiten en werking:
  • Contactpersoon en contactgegevens:
  • Zoeken trefpunt uit regio/provincie:
  • Gewenste grootte (aantal leden):
  • Interesse voor soort activiteit(en):
  • Bijkomende aandachtspunten/criteria:

Verslagen

31
aug

Okra Stad Kortrijk ontving Okra Evergem op 10 augustus aan het station in Kortrijk.

We starten met een kleine wandeling van het station naar het stadhuis.

lees meer »
7
jun

Op Do 1 juni 2017 kwam Okra Zevenekenen naar Okra Paal. Blij gezind en vol enthousiasme stapten 30 personen van Zevenekenen de Parochiezaal in Paal binnen.

lees meer »
19
okt

Onlangs zijn wij naar aanleiding van de "verzustering" met Okra-Glabbeek (Bunsbeek) op bezoek geweest naar de suikerfabriek in Tienen.

lees meer »
1
jun
Op maandag 23 mei 2016 vond de verbroedering plaats van OKRA Ertvelde met OKRA Eksaarde.Dit was een activiteit die wij in Ertvelde nooit eerder deden, doch achteraf kunnen van een geslaagde namiddag spreken. Terug had ons bestuur het beste van zichzelf
lees meer »
20
mei

Van 26 tot 30 sept. doet Okra-Oostrozebeke de ronde van de Leiekant samen met 3 okra-geburen nl Wielsbeke,St-Baafs-Vijve,Ooigem.Op 26sept:De sneukelfietstocht met een sneukel stop in elke gemeente.Op 27 sept.

lees meer »
2
mei

Op 28 april voerde Femma Krokegem een toneelstukje op tijdens de ledenbijeenkomst van Okra Krokegem, wat weeral resulteerde in een gezellige namiddag. 

lees meer »
28
feb

Samen met KWB, Femma en OKRA Mariakerke Centrum hadden we gisterenamiddag een info ivm Levenseinde, Paliatieve, Wilsverklaring, euthanasie. Het is een moeilijk onderwerp maar er kwamen 53 personen luisteren en kijken via power point naar de deskundige uitleg van de spreekster.

lees meer »
13
feb

op 7 maart 2016 gaat dansgroep Salta kennis maken met dansgroep OLV van Beveren en we zullen genieten van gemeenschapsdans en lijndans onder leiding van Hugo Van Steenlandt ,en dit alles in het teken van "welkomaanboordbijokra". Wij kijken er alvast naar uit.

lees meer »
22
okt

Op 27 maart 2015 gingen de daguitstapverantwoordelijken en geïnteresseerde bestuursleden uit regio Eeklo op stap in en rond Bocholt. Op het programma: bezoek aan een Alpacafokkerij, bezoek aan beeldentuin koperslager Vaessen en bezoek aan de kerk in Bocholt (en het torenmuseum).

lees meer »