OKRA soigneert

Een belangrijk deel van onze OKRA leden zijn al best wat ouder, minder mobiel, verblijven in een woonzorgcentrum. Een groot deel van de OKRA activiteiten zijn voor hen niet of minder makkelijk bij te wonen. Het is onze opdracht om ook met deze leden binding tot stand te brengen en te behouden. Ze hebben er wellicht nog meer behoefte aan dan een doorsnee lid. Dit vergt extra aandacht en af en toe bijkomende inspanningen, maar zal door deze mensen ook bijzonder gewaardeerd worden.

De contactpersonen van het trefpunt spelen hierbij een belangrijke rol, dichtbij de leden. Maar ja kan hiervoor ook andere, gewone leden inschakelen of een aantal dingen structureel inbouwen vanuit het OKRA team.

 • Af en toe een activiteit laten doorgaan in het plaatselijke of aanpalende woonzorgcentrum, bv, kaarten, breien, dansgroep, vertrek of aankomst wandeling, halte op fietstocht, …
 • Een bezoeklus bij mensen thuis in kleine groepjes.
 • De huisbezoeken durven variëren, bv meer aandacht en bezoeken alleenstaanden, minder of niet bij actievere leden.
 • Een activiteit in en met de bewoners van het woonzorgcentrum. Bv samenzang, zitturnen, een rolstoelwandeling, gezelschapsspel, uitbeelden, crea, …
 • Een jaarlijkse rondrit met bus of auto’s door het dorp met minder mobiele leden en met een aantal stops om samen iets te drinken.
 • een praatgroep organiseren voor mensen die te maken hebben met het verlies van hun partner (overlijden, echtscheiding, …).
 • Blijf na de mis even napraten met de aanwezige OKRA leden.
 • Aandacht voor verjaardagen, jubilees of andere heuglijke gebeurtenissen d;m.v. een bezoekje, een attentie, een kaartje.
 • Samen eens op restaurant gaan met de organisatie van een ophaaldienst.
 • Vervoer en carpooling aanbieden voor mensen die zich moeilijk zelfstandig kunnen verplaatsen naar en van de OKRA samenkomst.
 • Voorzie eens animatie in het woonzorgcenrum, bv een kortverhaal voorlezen, een dansoptreden, een kleine quiz, een crea tentoonstelling, een bingo, …
 • Samen koken met of voor alleenstaanden, bv gerechten die je voor 1 persoon niet zo makkelijk klaar maakt.
 • Met een OKRA delegatie aanwezig  zijn op begrafenissen van leden en van hun dierbaren. Een kaartje sturen, achteraf eens langs gaan voor een praatje.
 • Enkele keren per jaar voor minder mobiele leden een OKRA taxiservice naar het kerkhof organiseren.
 • ...

Verslagen

10
jul

En toch is het een mooie gelegenheid om de 99 jarige te vieren. Woensdagnamiddag 6 juli 2016  was het OKRA kaartnamiddag in de Gildezaal te Peulis.

lees meer »
31
mei

Op 26 mei hield OKRA Mariakerke Centrum een koffietafel voor haar 80+ leden en rusthuisbewoners, enkele leden en rusthuisbewoners werden afgehaald en 55 leden waren aanwezig, er was gratis koffie en taart en een accodeondeuntje zorgde voor de nodige sfeer, en er was sfeer er werd gezongen en somm

lees meer »
28
mei

Dit jaar vieren 15 koppels goud, diamant en zelfs briljant. Okra Paal bezorgt hun telkens een mooi gevulde korf. Iedere keer is dat een vreugdevolle gebeurtenis waar verhaaltjes van 50, 60 en/of 65 jaar verteld worden.

lees meer »
20
mei

In samenwerking met gemeente O.R en okra-oostrozebeke is er op 1 oktober in de feesttent op de markt een feestelijke koffietafel met een gezellig muziekaal optreden voor alle +80j-inwoners van  Oostrozebeke.Na een gepast geschenkje voor alle +80j  gaat iedereen tevreden huiswaards.

lees meer »
25
apr

OKRA Midden-Vlaanderen heeft de gewoonte om tijdens de week van OKRA Zorg in elke regio (Aalst, Eeklo, Gent en Oudenaarde) een inhoudelijk sterke vorming te organiseren, die openstaat voor alle geïnteresseerden.

lees meer »
18
mrt

Sedert januari zetten enkele vrijwilligers van OKRA de bewoners van het WZC ‘Hortensia’ en ‘Ceres’ (St. Gerardus) aan tot meer bewegen.

lees meer »
16
feb

Tijdens de week van de zorg in april 2015 hebben de lijndansers van Okra Krokegem een optreden ten beste gegeven in het woonzorgcentrum "Hingeheem" te Asse.

lees meer »
7
jan

Al 11 jaar organiseren vrijwilligers van christelijke sociale verenigingen uit Sint-Truiden een kerstfeest voor kansarmen in hun stad.

lees meer »