OKRA op foto

Dankzij de intrede van de digitale fotografie kan je heel wat doen en experimenteren. Bovendien zijn er in nagenoeg elk trefpunt wel goede en gedreven amateur fotografen actief. Foto’s kunnen ontmoeting tussen mensen vastleggen.

Samen op de foto staan wil zeggen dat je elkaar ontmoet, iets doet, samen beleeft, … Het brengt mensen samen en legt deze samenkomst vast op beeld.

Wat kan je zoal doen:

 • Vooraf samen selfies maken met 3 generaties op de foto en ze meebrengen voor vertoning op de ledenvergadering.
 • Ga vooraf naar gemeente of stad X en neem er 10 foto’s. Opdracht voor de leden tijdens de activiteit zelf is om dezelfde foto’ s te gaan trekken met iemand van de groep er bij. Zeker een leuke activiteit om samen met kleinkinderen te doen.
 • Een fotobooth op een publieke plaats: Het is een variant op het traditionele fotohokje zoals je dat vindt op het station. Je kunt een photobooth huren voor je bruiloft of feest; je gasten kunnen dan zelf plaatsnemen en onbeperkt foto’s van zichzelf maken. Leuk om aan je gasten mee te geven, om een gastenboek van te maken of om later nog eens terug te kijken.
 • Maak een OKRA fotoboek van je trefpuntleden. Op de ledenvergadering voorzie je enkele lege kaders waarin mensen kunnen gaan staan, alleen of in groepjes. De fotograaf van dienst legt dit vast en herwerkt tot jullie trefpunt fotoboek, Bv als een soort nieuwjaarsgeschenk.
 • De fotografen uit het trefpunt gaan op pad om groepjes OKRA leden te mobiliseren en fotograferen. Bv leden uit dezelfde straat, leden van hetzelfde geboortejaar
 • Fotowedstrijd herken/ontdek de plek in ons dorp/gemeente.
 • Organiseer een open deur fototentoonstelling van je OKRA trefpunt, voor familie en vrienden van de leden.
 • Oude familiefoto’ van leden zo getrouw mogelijk reconstrueren en ensceneren en vervolgens opnieuw fotograferen .
 • Op zoek naar de grootouder(s) ahv een foto van een kleinkind. Iedereen brengt een foto van een kleinkind mee die willekeurig uitgedeeld worden aan andere leden. Die moeten vervolgens op zoek gaan naar wie de grootouder is en dus de foto meebracht.
 • Iedereen brengt een kinderfoto van zichzelf mee die willekeurig uitgedeeld worden aan de andere leden. Die vervolgens op zoek naar de persoon in kwestie.
 • Cursus over het gebruik van Instagram en Pinterest
 • Het gebruiken van Street view, google maps in het woonzorgcentrum (mensen kijken naar eigen dorp en straat)
 • Urban exploring: ontdekken en fotograferen van oude, verlaten gebouwen of fabrieken (bv architectuur interesse, avontuurlijk wandelen)

Verslagen

6
aug

In de herfst van vorig jaar maakten Okra Paal op de Klitsberg in Paal allerlei tekeningen en foto's van dingen die we hier en daar tussen de bomen en wegen op de Klitsberg tegen kwamen.

lees meer »
4
apr

De computerclub OKRA Alken leert haar leden affiches maken en als foto opslaan.

lees meer »
22
jan

Het was een drukke dag voor de fotografen op de reisbeurs te Gent. Enerzijds was er de photo boot waar enkele beroepskrachten aan hebben meegewerkt.

lees meer »
23
okt

Op de startdagen van OKRA Midden-Vlaanderen werd elk trefpunt uitgenodigd om plaats te nemen achter ons OKRA-roer en samen op de foto te gaan. Met de teamleider aan het roer en de bestuursleden als een sterk team verzameld rond de teamleider! Een leuk aandenken!

lees meer »