OKRA komen eten

Heel wat OKRA leden zijn alleenstaand en hebben zelden of nooit iemand om hun eettafel mee te delen. Nochtans is samen eten en tafelen een uitgelezen setting om verder en anders met elkaar in contact te komen. Geef kleinere groepjes van leden actief de aanzet om 1 keer per week samen de maaltijd te delen met een vast groepje. Afwisselend en in een beurtrol speelt iedereen thuis eens gastheer of gastvrouw en kok van dienst.

Stel het concept/idee voor op de ledenvergadering en geef iedereen een tijdje de kans om hierop in te tekenen. Nadien kan je de groepjes indelen.

Enkele aandachtspunten en tips:

  • Geef goed aan dat het geen kookwedstrijd is.
  • Het koken zelf kan eventueel ook samen gebeuren.
  • Focus vooral op alleenstaanden, maar sluit niemand uit.
  • Het kan zowel over een middagmaal gaan, maar eventueel ook een ontbijt.
  • Je kan de opstart als trefpunt stimuleren door bv een dessert aan huis te brengen.

Verslagen

29
apr

Op29 april vierde OKRA Mariakerke zijn 55 jarig bestaan met een etentje. Onze leden werd gevraagd een hoed op te zetten, het eten was lekker en er was veel ambiance. op naar de 60 j.

lees meer »
8
jun

Op de startdag kreeg TP Astene de opdracht ‘OKRA komen eten’ te organiseren. Bedoeling was om  de eenzaamheid te doorbreken.

lees meer »
20
mei

Gisteren donderdag 19 mei had Okra Paal voor de 1ste maal een etentje georganiseerd voor de alleenstaanden. Om 12 uur was het etenstijd. Tafelversiering die mooi oogde. Enkele bestuursleden waren van dienst en hadden het eten klaar gemaakt voor de 35 deelnemers.

lees meer »
23
apr

Op 24/02 waren 54 leden aanwezig voor onze versie " komen eten ". Een eenvoudige dagschotel ( soep-hoofdgerecht-dessert-drankje) werd onze leden aangeboden in onze gemeentelijke zaal voor een democratische prijs. Een geslaagde middag.

lees meer »
26
mrt

Op 23 februari vond een culturele namiddag plaats over Zwitserland met een film, aangepast gebak en als slot konden de 90 aanwezige leden zich tegoed doen aan een lekker kaasbuffet.. 

lees meer »
21
mrt

Een heel geslaagde middag met een goede opkomst nl. 36 leden, 2,niet leden. Het was goed omdat we anders niet zoveel volk bijeen kregen voor deze activiteit, maar nu waren de de leden verheugd in een restaurant ter plaatse,eens te kunnen gaan eten. Het was werkelijk geslaagd.

lees meer »