OKRA heeft en geeft zin

Zingeving is sowieso altijd een soort ontmoeting. Maar met een beetje creativiteit kan je de zingeving binnen OKRA ook hanteren als extra kans voor ontmoeting tussen leden.

Er is heel wat mogelijk. Enkele voorbeelden:

  • In de Mariamaand mei spreek je bv elke maandagavond om 19.00 af aan een ander kapelletje of stille plek in het dorp (beetje verspreid) voor een bezinning, wat muziek, een gebedje een goede babbel, een verhaal.
  • Een (of enkele) extra bijeenkomst voor geïnteresseerden. Iedereen brengt een boek, tekst, gedicht, liedje, song mee die hem/haar aangrijpt, beroert of inspireert. We kijken, luisteren, wisselen uit, babbelen, …
  • Organiseer 4 themanamiddagen, eentje aan het begin van en voor elk seizoen, met eventueel een aangepaste korte  wandeling, een typische seizoenshap, teksten of muziek die bij het seizoen horen, …
  • Nodig iemand uit de allochtone gemeenschap om te komen vertellen over zijn/haar godsdienst en gebruiken (bv Islam, Ramadan, suikerfeest, offerfeest, …), ga eventueel hiervoor op verplaatsing naar de moskee.
  • Spreek enkele keren per jaar een dag en moment af waarop OKRA leden elkaar kunnen vinden voor een bezoek aan hun dierbaren op het kerkhof. Je kan eventueel ook een ophaalservice organiseren en achteraf een drankje of taartje aanbieden.
  • Op een vaste tijdstip van de maand een uurtje waarbij je er voor zorgt dat er stemmige zachte muziek in de parochiekerk gespeeld wordt en waarop jullie leden kunnen langs komen. Een bijkomende kans op een ontmoeting en praatje.
  • ...

Verslagen

19
nov

Op do 16 oktober organiseerde OKRA Paal een dia namiddag over het leven van mensen in Bangladesh. Het is één van de armste landen in Azië met Dhaka als hoofdstad. Jean Hubert van Okra Limburg i.s.m.

lees meer »
15
mrt

Gratis Nieuwjaarsreceptie op 20 januari 2017. Het jaar 2017 is gestart en we hebben al onze leden uitgenodigd op de gratis Nieuwjaarsreceptie. 120 leden, waaronder 14 leden van St Vincentius trotseerden de vrieskou om samen met ons te klinken op het nieuwe jaar.

lees meer »
31
mei

==op 9 mei wandelden 25 OKRA leden met gids (bestuurslid) in het centrum van Gent en bezochten er verschillende Mariakapellekens, gevestigd langs de Gentse straten of in kerken, de uitleg werd zeer gewaardeerd door de aanwezigen en iedereen vond dit een geslaagde activiteit

lees meer »
23
mei

Op 18 Mei trok okra-Oostrozebeke met 56 leden naar Dadizele op bedevaart.

lees meer »
25
apr

Op verschillende momenten doorheen het werkjaar, brengt OKRA Midden-Vlaanderen trefpuntvrijwilligers samen rond zingeving.

lees meer »
6
apr

Op 31 maart 2016 werd bij Okra Krokegem Pasen gevierd. Wij begonnen met een eucharistieviering, gevolgd door een lekkere maaltijd en als afsluiter een quiz. Het werd een goed gevulde namiddag met een gevariëerd programma.

lees meer »
9
feb

Op 25 februari 2016 ontvangen we en panel van boeiende gasten waaronder vluchtelingen, iemand van het OCMW, een Iman, iemand die een hulporganisatie opgezet heeft.....Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Gerda Meulebrouck. In de zaal Sport en Spel, Tieltstraat te Ruiselede.

lees meer »
7
jan

In Sint-Truiden vieren we nog steeds Rerum Novarum op de eerste vrijdag van mei.

lees meer »
30
sep

Van 13 tot 18 juni 2016 gaan we met OKRA op bedevaart naar lourdes. Daar kan je tappen uit onze reuze vat vol omarmen, ontdekken, ontspannen en ontmoeten. We nodigen leden en trefpunten uit de provincies Limburg, Vlaams-Brabant, Antwerpen en Brussel uit om samen met ons naar de bron te gaan.

lees meer »