OKRA flash mob

Je lanceert een oproep om op een bepaald moment op een bepaalde plaats iets te doen met zoveel mogelijk mensen, leden of niet leden. Uitgangspunt kan een heuglijke gebeurtenis zijn, een plaatselijk ongemak, een statement, een zot idee, lentekriebels. Niet te veel voorbereiding vooraf, tenzij het in laatste instantie aan zoveel mogelijk leden (en eventueel niet leden) bekend maken.

Bedoeling is vooral om mensen op de been te brengen, te verrassen, voor bijkomende spontane ontmoetring en enthousiasme te zorgen.

Voorbeelden

  • Bv een OKRA koppel leden is 50 jaar gehuwd. Op donderdag 24 maart 2016 om 14.30 komen zoveel mogelijk mensen naar de stationsstraat 74 en brengen versiering mee.
  • Op vrijdag 6 mei 2016 wordt onze OKRA voorzitter 70 jaar. We gaan hem met zoveel mogelijk leden persoonlijk feliciteren. Afspraak aan zijn achterdeur om 10.45 met een leeg aperitief glas.
  • Bij een gebrek aan openbaar toilet in de gemeente, gaan we met z’n allen wild plassen in het park tussen 9.30 en 9.40. Of als dat voor technische, esthetische  of morele problemen kan zorgen kan je ook gewoon op het kerkplein ‘pisbloemen’ (paardenbloemen) uitdelen aan de voorbijgangers.
  • Op maandag om 17.30 komen we met een grote groep samen in het stationsgebouw van Kortrijk (of Mechelen, Leuven, Dendermonde, Hasselt, …) om samen de nieuwe lijndans in het kader van Wereldsolidariteit te performen. We herhalen dit 2 keer om het kwartier.
  • Dinsdag aanstaande voorspellen ze de eerste dag warm en zonnig weer van het voorjaar. De terrassen zullen uitstaan op het Marktplein. Vanaf 14.00 bezetten we die massaal met OKRA leden, allen gekleed in het groen en met een hoed op.
  • In samenspraak met de lagere school kan je er misschien voor zorgen dat grootouders die hun kleinkinderen gaan afzetten of ophalen in een lokaaltje van de school voor of na samen een tas koffie kunnen drinken en wat kletsen.
  • Goed weer in aankomst? Overmorgen gaan we samen picknicken in het park. Iedereen breng zijn/haar boterhammetjes mee.
  • ...

Verslagen

5
apr

Ook Waas en Dender was er met heel veel volk om de actie van WS te versterken. Topervaring en heel veel enthousiasme gespot. Zie fotootje waar de dansers van W&D glunderen!

lees meer »