OKRA buurt

Met OKRA op verkenning, ontdekking. Dat kan ver weg zijn, maar ook redelijk dichtbij. Dat kan in eigen dorp, maar ook in de aangrenzende buurdorpen.

Tussen april en september plan je elke maand een buurgemeentenamiddag, een soort terugkerende cyclus, waarbij je tijdens de zomermaanden de cirkel rond maakt. Dit kan je op allerhande manieren invulling geven. Je kan dat op eigen houtje organiseren, of,  natuurlijk nog beter, in afspraak of samenwerking met het aangrenzende OKRA trefpunt. En best dan samen met de leden van beide trefpunten.

Je kan er verschillende activiteiten aan koppelen. Kies wel in het aanpalende dorp een centrale verzamel- of aankomstplaats uit, zodat de verschillende groepjes daar elkaar weer ontmoeten.

  • Een plaatselijke wandeling in of rond het dorp met afsluiter in een plaatselijk dorpscafé. Je kan ook vanuit het eigen dorp wandelen met als eindbestemming de buurgemeente en vervoer terug regelen met auto’s.
  • Ook de fietsclub kan een rondrit voorzien met eindpunt op dezelfde plaats.
  • Kaarters verzamelen in het plaatselijke dorpscafé om hun geliefde hobby bot te vieren.
  • Je kan een trage verkennende rondrit door het dorp maken met minder mobiele leden. Spreek een aantal mensen aan die chauffeur van dienst willen spelen.
  • Een wedstrijdje petanque met het lokale trefpunt.
  • Een fotozoektocht naar de leukste plekjes.
  • Een plaatselijke kenner neemt mensen op sleeptouw naar merkwaardige plaatsjes waar een verhaal bij hoort en verteld wordt.
  • Voorzie eventueel een korte bezinning in de plaatselijke kerk, aan een leuke kapel, op een stille, rustgevende plaats.
  • Inspelen op een lokale mogelijkheid (manege, grote boerderij, bedrijf, …)
  • ...

Verslagen

15
mrt

Mooi weer en het kriebelt weer om de fiets van stal te halen of een wandeling te maken want bewegen is gezond.  De Okra Paal fietskalender voor onze wekelijkse fietstocht is er ook weer.

lees meer »
15
mrt

Okra Stad Kortrijk viert carnaval samen met de bewoners van de flatjes in het Nieuwe Sint Vincentius. Bij het binnenkomen stonden de feesthoedjes op ons te wachten.

lees meer »
19
sep

Op dinsdag 13 september organiseerde OKRA Academie Eeklo een halve daguitstap naar Watervliet. Watervliet werd in de 16de eeuw zwaar geteisterd door godsdienstoorlogen. Tijdens een voordracht met aansluitende korte wandeling, nam de gids ons mee naar deze onzekere en woelige periode.

lees meer »
20
apr

We wandelden vorige maandag 18/4 in het Provinciaal Domein te Wachtebeke, begeleid door onze vast gids Bert, het weertje viel mee en 21 wandelaars namen er aan deel, erna genoten we van een drankje in de cafetaria van het domein

lees meer »
15
apr

Als Okra Elsegem gaan wandelen de 2de maandag van de maand. De wandelingen gebeuren soms dicht bij huis maar ook bij onze buurtgemeenten. Telkens genieten we van een koffie of .... in een cafe van de gemeente waar we gaan wandelen. We stappen gewoonlijk met een 15-18 personen.

lees meer »
22
feb

Op de derde maandag van elke maand gaat Okra trefpunt Lauwe op stap.De wandelaars verkennen langs rustige wegen en mooie plekjes de eigen gemeente maar doen ook de omliggende gemeentes aan. De tocht gaat over gemiddelde 8

lees meer »
9
feb

Op 18 februari wandeling.

Afspraak aan Hondius om 13u30

Vertrek om 14u

lees meer »
9
feb

Vanaf mei gaan we terug de weg op met 60 sterk gemotiveerde fietsers. Daarom gaan we vanf nu terug regelmatig een lichte training invoeren. Kwestie van tip top in orde te zijn.

lees meer »
9
feb

FIETSTOCHT NAAR OOSTROZEBEKE.

lees meer »