Een après OKRA

OKRA leden komen elkaar vast al eens tegen buiten de OKRA bijeenkomsten. Op straat, bij de bakker, bij de dokter, op de bus, tram of trein,  …  heel toevallig. Of soms kennen ze elkaar beter, als familie, buren, vrienden en vriendinnen, in een andere vereniging, …

Het gebeurt ook al eens dat ze op hetzelfde moment een zelfde soort activiteit ondernemen. En, elkaar al dan niet zien, tegen het lijf lopen, aanspreken, een babbeltje doen, …. Ze passeren elkaar ongemerkt, of zeggen enkel goeidag, durven elkaar niet voor te stellen om een koffie te gaan drinken, …. Kortom, een kans op een fijne ontmoeting gaat verloren.

Hierbij kan je als OKRA trefpunt  een handje helpen, zonder dat dit jullie veel inspanning kost. Ga even op zoek naar  plaatsen, activiteiten en momenten waarop de wegen van jullie leden zich op deze manier kruisen. Koppel hieraan een plaats en een tijdstip waarop OKRA leden er elkaar kunnen ontmoeten voor een babbeltje, een hap of drankje. En, communiceer naar iedereen deze  kansen voor onderlinge ontmoeting, via het maandblad, op de ledenvergadering, met de tamtam. Je hoeft zelf niets speciaal te organiseren, je moet er als bestuur ook niet echt bij te zijn.

Een aantal voorbeelden:

  • Op de plaatselijke of naburige markt ontmoeten OKRA leden die dat willen elkaar om 11.00 in taverne X.
  • De eerste zondag van de maand gaan OKRA leden die dat wensen samen een aperitiefje pakken in dorpscafé Y.
  • Voor OKRA leden die naar de bib gaan en medeleden willen ontmoeten  is zaterdag om 15.00 de beste kans om ze ter plaatse te vinden.
  • De meest gebruikelijke dag om mensen in het plaatselijke Woonzorgcentrum te bezoeken is bv dinsdagnamiddag, dat wordt het moment waarop de meeste OKRA leden er langs komen.
  • Volgende maand is er een (eet)feest van een andere dorpsverenigingen. OKRA leden die toch al gaan maken meer kans om er andere OKRA leden te ontmoeten op zaterdag om 17.15.

Verslagen

18
mei

Op een eetdag bij onze collega's van Beringen Noord, een stand op het volksfeest in Paal, in augustus op de markt staan voor de verkoop van Okra beertjes voor wereldsolidariteit, tasjes koffie drinken in het dienstencentrum enz...

lees meer »