De 60 kaarsjes van OKRA

In 2016 bestaat OKRA Algemeen 60 jaar. Reden genoeg om te vieren en, gezien dit centraal thema, bijkomende grote ontmoetingskansen te creëren. Net als we de trefpunten oproepen om dit op hun actieterrein te doen. Deze activiteiten staan open voor alle OKRA leden. Meer concrete informatie wordt verspreid door jullie regiosecretariaat, waarlangs  ook de inschrijvingen verlopen.

Deze activiteiten hebben vooral een ontspannend karakter, maar zijn ook vooral een grote happening met de ganse OKRA familie.

 

In het spoor van Toon Hermans

Op donderdag 21 en vrijdag 22 april 2016 organiseren we in de lotto Arena in Antwerpen het cultureel evenement ‘ 60 jaar OKRA’ samen met zoveel mogelijk leden en trefpunten. Met als rode draad het fijnzinnige repertoire van Toon Hermans werpen we een blik op de toekomst. Verschillende bekende artiesten brengen een interpretatie van liedjes uit het repertoire van deze cabaretier. ‘Café biljart’, ‘Vader gaat op stap’, ‘Wat ruist er door het struikgewas’: wie kent ze niet?

 • Donderdag 21 april: West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen
 • Vrijdag 22 april: Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Brussel

 

wALLk-IN’

Van 7 tot 9 juni 2016 organiseert OKRA-SPORT de’wALLk-IN’, een all-in wandeldag, in Provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke (Oost-Vlaanderen).  Alles wat naar wandelen neigt of ruikt, komt er aan bod. Naast de klassieke, bewegwijzerde wandelingen denken we ook aan een kunst- en poëziewandeling, oriëntatiewandelen, nordic walking, brisk walking, wandelzoektocht, een rolstoelwandeling, hoogtewandeling, wandelen over water, geocaching, wandelvoetbal…

Elke provincie krijgt een dag toegewezen

 • Dinsdag 7 juni: Oost-Vlaanderen en Limburg
 • Woensdag 8 juni: West-Vlaanderen
 • Donderdag 9 juni: Antwerpen, Vlaams-Brabant en Brussel

Alle info op de website van OKRA sportKijk naar de promo video.


OKRA DIAMANT: Jubileumreis Tsjechië

Met een speciaal feestprogramma trekken we voor drie periodes naar Spicak in Tsjechië waar we in primeur het nieuwe Intersoc-hotel zullen ontdekken. Het wordt een All-In vakantie boordevol activiteiten en uitstappen om voluit van de prachtige natuur en cultuur van de Sumava-regio in Zuid Bohemen te kunnen genieten. Ook animatie tussendoor is voorzien en uiteraard vergeten we het culinaire aspect niet. Dit alles overgoten met een feestelijk sausje! Alle deelnemers ontvangen tevens een extra jubileumgadget. Welkom in Tsjechië!

 • 18 tot 26 juni voor leden uit Oost-Brabant en Oost-Vlaanderen
 • 4 tot 12 september voor leden uit West-Vlaanderen en Brussel
 • 12 tot 20 september 2016: voor leden uit  Antwerpen en Limburg

 

Danskaravaan OKRA sport

Van 14 tot 25 november 2016 organiseert OKRA-SPORT een danskaravaan. Dit zijn een aantal regionale dansfeesten waarop de danswerking van OKRA nog eens extra ‘in de picture’ geplaatst wordt. Bedoeling is om zoveel mogelijk senioren te laten kennismaken met dansen. Uiteraard zijn al onze OKRA dansers ook welkom, we rekenen op hun aanwezigheid en vooral ook op de aanwezigheid van onze dansleraars. Op het programma staan nieuwe dansen, maar ook dansen ‘uit de oude doos’, lijndansen en gemeenschapsdansen.

 • Maandag 14 november: regio Brussel
 • Dinsdag 15 november: regio Midden-Vlaanderen
 • Woensdag 16 november: regio Oost-Brabant
 • Donderdag 17 november: provincie West-Vlaanderen
 • Vrijdag 18 november: provincie Antwerpen
 • Maandag 21 november: provincie Limburg
 • Dinsdag 22 november: regio Waas en Dender
 • Donderdag 24 november: regio Limburg

Meer informatie op de website van OKRA sport

 

Verslagen

23
apr

Gisteren 22 april kon Okra Paal genieten van de hommage aan Toon Hermans in de Lotto arena. Een schitterend optreden met vooral genieten. Alles verliep heel vlot. Ook in september zal een groep van Okra Paal mee naar Tsjechië gaan om 60 jaar bestaan van Okra te vieren.

lees meer »
23
apr

Met 20 leden hebben we deelgenomen aan deze viering Okra 60 jaar. Het was een prachtige voorstelling met een enthousiast publiek.

lees meer »
15
apr

Wij doen mee, en zijn zeer tevreden dat we met onze kleine gemeente toch 20 mensen hebben kunnen motiveren om er samen een mooie gezellige namiddag te kunnen van maken.

lees meer »