Dankjewel OKRA regio

Het trefpunt is de belangrijkste ontmoetingsplaats voor OKRA leden. Op regionaal niveau (soms ook gewestelijk, provinciaal of Algemeen) is er interessant aanvullend aanbod voor OKRA leden. Deze activiteiten bieden een mooie kans om met andere mensen in contact te komen. Beschouw dit als schitterende gelegenheden om jullie aanbod te versterken, uit te breiden en aan te vullen. Maak dit aanbod bekend bij jullie leden, maak er actief reclame voor, neem mensen op sleeptouw, breng ze in contact, zet ze op weg.

Het concrete aanbod kan van jaar tot jaar en van regio tot regio verschillende klemtonen en invulling krijgen.

met OKRA op reis

Met een groep op reis gaan met leeftijdsgenoten en met eigen OKRA reisbegeleiding is een sterke en onvergetelijke vorm van ontdekken, ontspannen en ontmoeten.  Elke provincie en OKRA Algemeen hebben een aanbod van reizen in binnen- en buitenland, met de bus, het vliegtuig, op eigen kracht met fiets of te voet, enz.. Het gaat zowel over sportieve meerdaagse, culturele rondreizen, verblijfsvakanties ver weg of dichtbij. Elk OKRA verkooppunt geeft reisbrochures uit. Zorg er voor dat deze informatie tot bij jullie leden geraakt.  In elke provincie is er ook minsten een grote reisbeurs of enkele reiscafés.  Deze bieden alle informatie over de reizen, vaak aanvullende info voor mogelijke daguitstappen en zijn tegelijkertijd een sfeervolle happening. Zeker de moeite waard op zich als activiteit voor jullie leden.

leren en cultuur beleven

Proeven van en cultuur beleven, iets bijleren en tegelijkertijd nieuwe, andere mensen ontmoeten, wat een mooie mix. In jouw gewest of regio is er vast een OKRA academie en/of OKRA cultuur werking met een jaarlijks variërend aanbod van interessante lezingen, vormingslessen, muzikaal aanbod, culturele bezoeken en uitstappen, groepskortingen voor allerlei culturele evenementen. Jaarlijks worden er hierrond regionale brochures met het programma gepubliceerd. Informeer jullie leden over dit mooie keuzeprogramma of pak het iets actiever aan en neem als team zelf het voortouw.

bewegen en sporten

Ook de sportievelingen in jullie trefpunt kunnen extra sportieve vitaminen tanken in regioverband. Allerlei sportdagen worden georganiseerd:, vaak ook verdere wandelingen en fietstochten, petanque- of KUBB tornooien, een dans instuif, kennismaking met andere sporttakken. Informeer je bij de regio en geef jullie actievelingen een flink duwtje in de rug om zich te meten of te verbroederen met andere OKRA leden die het voelen kriebelen en dus moeten sporten.

op bedevaart

Met een grote bende op bedevaart gaan  is een beleving waarvan nog heel wat OKRA leden een kick krijgen. Het groepsgevoel is hierbij sterk aanwezig en mensen voelen zich geborgen (omarmd) in de rustgevende sfeer en de kant en klare OKRA organisatie. Om de 3 jaar gaat elke regio op bedevaart naar Lourdes en tussendoor zijn er regionale dagbedevaarten naar allerhande plekken

Verslagen

23
jun

Okra Paal kubbt iedere maandag in de namiddag, telkens met een 15 tal personen. Het is steeds gezellig en we weten soms niet van ophouden. 

lees meer »
20
feb

Op donderdag 18 februari hield de regio een dansfeest in OC De Schouw in Lichtervelde. Verschillende afdelingen uit de regio kwamen in grote getalle langs, en samen de de DJ maakten ze er een gezellige namiddag van. Ook de bar draaide op volle toeren en de deelnemers hadden er zin in.

lees meer »